Wesele w plenerze

 

Propozycje MENU na wesele lub bankiet

  • Uroczystość weselna z poprawinami - 175 zł za osobę. Open or Close

    175 zł / za osobę

    Uroczystość weselna z poprawinami  

       
    •  Chlebek powitalny  dla młodych
    •  Szampan powitalny

    Obiad: 

    •  Rosół z makaronem
    •  Mięso gotowane podawane z ryżem + sosem słodko-kwaśnym
    •  Patera mięs:
      • devolay (zawijaniec z  masłem oraz serem i pieczarkami) 
      • kotleciki mielone z pieczarkami
      • Kotlet schabowy  lub mediolany drobiowe  w panierce  
      • karkówka w sosie własnym
    •  Surówki 2 z 5 do wyboru:
      • a`lla grecka
      • wiosenna
      • wielowarzywna
      • marchewka z jabłkiem
      • groszek  z marchewką na ciepło lub warzywa z wody

    Dodatki: 2 z 3 do wyboru

    •  ziemniaki  z wody + sos,
    •  zmieniaczki zapiekane,
    •  frytki

    Napoje:

    •  woda gazowana oraz niegazowana podawana  w dzbanku z cytrynką i miętą  -  bez ograniczeń
    •  soki niegazowane  0,5 l na osobę  

    Deser:

    •  Kawa , herbata bez ograniczeń
    •  Ciasto - domowe wypieki

    Zakąski zimne:

    •  półmisek wędlin + dipy
    •  ryba po grecku lub  tymbaliki drobiowe
    •  pstrąg w galarecie
    •  śledzik  pod pierzynką
    •  pieczywko + masło
    •  sałatki 2 do wyboru
      •  tradycyjna  (warzywna )
      •  gyross  z sosem czosnkowym
      • grecka
      • z kurczakiem a`lla KFC oraz sosem ziołowym
      • brokułowa z fettą  i słonecznikiem
    •  pieczywko + masło

    Kolacja na ciepło:

    •  flaczki wołowe  lub zupa krem z ogórka kiszonego
    •  patera mięs  ; omleciki , szaszłyki , skrzydełka a`lla KFC ,
    •  barszcz z pasztecikami

    Poprawiny:

    •  rosół  z makaronem
    •  mięso z uroczystości weselnej
    •  ziemniaki opiekane
    •  frytki
    •  i reszta dań weselnych
     
     
     
     
     
  • Uroczystość weselna z poprawinami - 205 zł za osobę Open or Close

    205  zł / za osobę. 
    Uroczystość weselna z poprawinami  

     
    Powitanie Chlebem i solą młodych
    Szampan powitalny z truskawką
    Roladki drobiowe lub mięso gotowane podawane z ryżem oraz sosem słodko-kwaśny
     
    Obiad: 
    • Rosół z makaronem
    • Patera Mięs:
      • kotlet de vollaile,
      • kotlet szwajcarski,  
      • kotleciki mielone z pieczarkami,
      • schabowy,
      • zrazy w sosie myśliwskim podawane z kluskami śląskimi
     
    Dodatki: (2 do wyboru)
    • ziemniaki z wody
    • ziemniaki zapiekane
    • frytki
     
    Surówki 3  do wyboru:
    • wiosenna
    • wielowarzywna   
    • marchewka z jabłkiem
    • kapusta czerwona zasmażana
    • groszek  z marchewką na ciepło  
     
    Woda gazowana oraz niegazowana podawana  w dzbanku z cytrynką i miętą  -  bez ograniczeń
    Soki 0,5l  na osobę (niegazowane )
     
    Deser:
    • lody w pucharku z galaretką, owocami oraz bitą śmietaną
    • Kawa, herbata bez ograniczeń
    • Ciasto - domowe wypieki
     
     
    Zakąski zimne :
    • roladki z łososia
    • pstrąg wędzony
    • półmis zimnych mięs: galatyna z kurczaka, schab z owocami, rolada chińska i boczek faszerowany
    • dorsz po litewsku
    • galaretka  drobiowa
    • jajko w sosie tatarskim
     
    Sałatka (2 z 5)
    • tradycyjna  (warzywna )
    • gyross  z sosem czosnkowym
    • grecka
    • tortolinni
    • szefa z  oraechami
    • pieczywko + masło
     
    Kolacja na ciepło:
    • Bouef strogonow i flaki wołowe
    • patera mięs: szaszłyki, karkówka pieczona, pałki z kurczaka w sosie tao tao,
    • Barszcz z pasztecikami
     
    Poprawiny:
    • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
    • mięso z uroczystości weselnej
    • ziemniaki opiekane
    • frytki
    • i reszta dań weselnych
  • Uroczystość weselna z poprawinami - 230 zł za osobę Open or Close

    230 zł / za osobę 

    Uroczystość weselna wraz z poprawinami

     
    Chlebek powitalny dla młodych
    Szampan powitalny  z truskawką
     
    Obiad :
    • rosół z makaronem / zupa krem  z borowika podawana z grzankami
    • ryż z białym mięsem lub roladkami nadziewanymi + sos słodko-kwaśny
      • Patera mięs:
      • roladki drobiowe cordon blue
      • devolaj - zawujaniec z serem i pieczarkami lub masłem  ,
      • medalion z kurczaka panierowany
      • karkówka w sosie pieczeniowym
      • kieszeń wieprzowa nadziewana
      • zrazy wieprzowe w sosie z leśnych grzybów lub  własnym podawane z kluskami śląskimi  
      • udko kacze,
     
    Surówki: 5 do wyboru
    • a`lla grecka
    • wiosenna
    • porowa
    • mizeria
    • z czerwonej kapusty  na ciepło lub tradycjnie
    • marchewka z jabłkiem
    • buraczki
    • groszek  z marchewką na  ciepło lub  warzywa gotowane
     
     
    Dodatki: 3 z 5 do wyboru
    • ziemniaki z wody  z koperkiem  + sos   pieczeniowy
    • ziemniaki zapiekane ,
    • kopytka
    • frytki
    • kasza gryczana  
     
    soki niegazowane  0,5 l na osobę
    woda gazowana oraz niegazowana podawana w dzbankach z cytryną i miętą
     
    Deser:   
    • maskarpone   z malinami  ,tiramisu   lub pana cotta
    • deser podawany w pucharkach   - jeden do wyboru
    • Ciasto  domowe wypieki  - smaki do wyboru
    • Kawa , herbata bez ograniczeń
    Zakąski zimne:
    • pstrąg w galarecie
    • śledzik podawany na dwa sposoby
    • jajko w szynce na sałatce jarzynowej
    • półmisek mięs zimnych  : schab z pieczarkami ,  rolada z kaczki , indyk faszerowany , boczek faszerowany
    • tymbaliki drobiowe  lub z żołądków
    • węgorz 25 % + pstrąg wędzony 75%
    • roladki z łososia nadziewane serkiem fetta oraz szpinakiem
     
    Sałatki: 3 do wyboru
    • sałatka szefa kuchni  podawana na słodko
    • gyros z sosem czosnkowym
    • grecka
    • torteliini   
    • z brokułami z fettą i słoneczkiem 
    • szefa z kiełkami i z orzechami
    • a`lla gwizdówka
    • pieczywko + masło
     
    Kolacja na ciepło:
    • Zupa : Bogracz węgierski lub bouef strogonow  + flaki wołowe
    • Bioderka faszerowane z kurczaka
    • Golonka po bawarsku  
    • polędwica w sosie kurkowym
    • Szaszłyki
    • Zupa krem z ogórka kiszonego podawana z mimi pulpecikami lub barszcz z pasztecikami
     
    Poprawiny:
    • barszcz biały z jajkiem lub żurek z białą kiełbasą  i jajkiem
    • bigos staropolski na żeberkach
    • mięso z uroczystości weselnej
    • ziemniaki opiekane
    • frytki
    • i reszta dań weselnych  
     
     
     
  • Dodatkowe opcje Open or Close

    Dodatkowe opcje

     

     

    Stół Koktajlowy: Owoce: winogrona, banany, mandarynki i inne …  +  ciasteczka  domowej roboty - dodatkowo 6 zł od osoby 

    Płonący udziec koszt od 300 do 500 zł (koszt zależny od wagi) podawany z sosami

    Schab w koronie koszt od 130 zł do 260 zł (koszt zależny od wagi) podawany z sosami

    Tort Weselny zdobiony świeżymi kwiatami od 150 do 350 zł (w zależności od wagi)

    Stół Wiejski - wypożyczenie stołu bez dekoracji oraz wyrobów - 100 zł

    Stół wiejski z dekoracją oraz swojskimi wyrobami:

    Stół mały (do 30 osób) - 400 zł

    Stół średni (do 60 osób) - 700 zł

    Stół duży (do 120 osób) - 1000zł

    Stół dla ponad 150 osób - 1300zł