Menu Sylwestrowe na Imprezę z Orkiestrą - Sala Kominkowa 

 

Przystawka: Opiekany Serek Camebert z dipem żurawinowym 

Zupa krem z kalafiora z grzankami 

Patera mięs: Zawijasy po parysku,  Roladki w sezamie, kotleciki w płatkach migdałowych, zrazy staropolskie w sosie myśliwskim 

Dodatki: ziemniaki purre, kluski mazurskie, ryż kolorowy 

 

Surówki: 

Sałatka  modrej kapusty 

wielowarzywna 

marchewka miniaturka glazurowana w ziołach

 

Deser: Tartaletki z serkiem mascarpone owocami i czekoladą

Ciasto domowe wypieki 

Kawa herbata 

 

Zakąski zimne:

Sylwestrowy półmisek obfitości w glazurze 

Sałatka noworoczna szefa kchni 

Mix mini galaretek dla każdego smakosza 

Włoskie kuleczki faszerowane w zalewie słodko-kwaśnej 

pasztet z kaczki z dipem z czarnej porzeczki 

półmis warzyw zakąskowych 

masło + pieczywko

 

Dania ciepłe:

Gulasz po cygańsku, zupa po „kankasku”

Comber jagnięcy z kaszotto i borowikami

Przysmak Gajowego serwowany przez szefa kuchni 

Pikantna zalewajka chrzanowa z jajkiem

 

Napoje:

wódka 0,5 l na parę 

soki niegazowane 

woda gazowana oraz niegazowane